fbpx
Programare online
Ne gasiti la
Bl.B1 Sc.D, Ap1, Parter, Strada Mircea Eliade 7, Pitești 110321
0248630927 | 0728 021 902
Program
L — J: 8:30 — 20:00, V: 8:30 - 14:00, S, D: INCHIS

Intrebari Frecvente

Clinica dentara MyDent Pitesti este un cabinet de stomatologie care oferta o gama larga de servicii dentare. La noi pot fi rezolvate si urgente. Ne ocupam si de cosmetica/estetica dentara si faciala.

Oferim servicii Stomatologice complete, prestate asa cum trebuie, la cele mai inalte standarde folosind cea mai recenta aparatura tehnica.

Ce este tratamentul prin implant dentar?

Implantul dentar este un mic surub construit din titan biocompatibil, care inlocuieste radacina dintelui. Acesta se introduce in osul maxilar si se fixeaza in scurt timp intre 4-8 luni). Odata integrat medicul poate fixa de acest implant o coroana, punti sau proteze, in functie de situatie. Spre deosebire de puntile clasice nu presupun slefuirea dintilor sanatosi vecini pentru ancorare. Implanturile au si rolul de a preveni resorbtia osului care apare in mod normal dupa pierderea dintilor.

Cine poate beneficia de tratament prin implant?

Orice peresoana cu varsta cuprinsa intre 18 si 80 de ani poate beneficia de tratament prin implant cu conditia sa nu sufere afectiuni grave ale inimii, ficatului, de boli cronice grave, de cancer sau boli psihice. De asemenea exista anumite restrictii la persoanele care fumeaza sau consuma alcool in exces. Medicul va poate spune, in urma efectuarii unor analize uzuale daca puteti beneficia de acest tratament.

Care sunt contraindicatiile tratamentului prin implant?

In general, contraindicatiile sunt legate mai ales de factori locali nefavorizanti: igiena orala deficitara, pacienti cu bruxism (care scrasnesc din dinti), procese inflamatorii cronice, dar si de cauze generale: afectiuni cardiace grave, diabet, hepatita cronica, boli imunologice sau afectiuni oncologice, dar si fumat sau alcoolism. De asemenea, tratamentul prin implant este contraindicat la pacientii cu tulburari psihice.

Cat dureaza tratamentul prin implant?

In general tratamentul se desfasoara in doua etape. In prima faza se introduce implantul in os printr-o mica taietura in gingie si se asteapta intre 4 si 6 luni pentru ca implantul sa se fixeze in os.

Ulterior implantul este descoperit tot printr-o mica taietura in gingie si se monteaza un dispozitiv care ajuta la cicatrizarea gingiei dupa un contur cit mai apropiat de cel al dintilor naturali.
Se va lua apoi amprenta necesara confectionarii protezei pe implant, care poate necesita intre 5 si 7 zile de lucru in laboratorul de tehnica dentara.

In anumite situatii lucrarea protetica ( coroana ) poate fi confectionata in aceeasi sedinta cu introducerea implantului, avind insa un caracter provizoriu. In acest mod pacientul poate parasi cabinetul cu dintele absent inlocit imediat cu unul artificial pe implat.

Care sunt complicatiile care pot aparea?

In ziua de azi implanturile sunt in general foarte sigure, rata de reusita fiind mai mare de 95%. Exista insa si o serie de complicatii care pot apare, la fel ca in urma oricarui act chirurgical sau extractie dentara. De aceea exista o serie de precautii pe care trebuie sa le aveti legat de alimentatia recomandata de medic cit si de respectarea ingijirilor prescise de acesta.
Complicatiile care apar in mod normal sint reprezentate de o discreta umflatura in zona pe care s-a intervenit si o senzatie de jena. Orice alta problema semnaleaza o complicatie de mai mare amploare, si de desi rara, ea implica prezentarea de urgenta la medic.

Albirea imi poate afecta smaltul dintilor?

Albirea dentara este un tratament minim invaziv ce se realizeaza fie in cabinetul, fie acasa. Fiind sub supravegherea continua a medicului stomatolog, albirea nu afecteaza sanatatea dentara.

Obturatiile si coroanele se vor deschide la culoare in urma albirii?

In cazul in care aveti obturatii sau corone in zona frontal, albirea nu este recomandata deoarece acestea nu isi vor modifica culoare, ramanand astfel mai inchise la culoare decat dintii proaspat albiti.

Cat timp dureaza efectul albirii?

Pentru ca albirea sa dureze cat mai mult (maxim 3 ani) se recomanda o igiena bucala riguroasa, efectuarea unei igienizari profesionale o data la 6 luni si evitarea alimentelor care provoaca coloratii ale dintilor (cola, cafea, vin rosu, gemuri de mure, afine, etc)

Ce sunt coroanele dentare?

Coroanele dentare acopera intreaga suprafata vizibila a dintelui afectat, conferindu-i rezistenta, durabilitate si stabilitate.

Care este durata de viata a coroanelor dentare.

Durata de viata a coroanelor dentare este intre 5- 15 ani in functie de materialele din care sunt facute. Coroanele de ceramica, pe suport de zirconiu sau integral ceramice, au o durabilitate de 10-15 ani si o estetica deosebita, spre deosebire de coroanele de ceramica pe suport de metal (5 -7 ani)

De ce apare o invinetire a gingia din dreptul coroanelor sau chiar o retractie ginigvala, lasand sa se vada un spatiu intre coroana si dintele de dedesupt ?

Aceasta colorare a gingiei, sau retractia gingivala poat sa apara atunci cand coroanele sunt facute din materiale nenobile cum ar fi nichel-crom. La coroanele din paltina, aur sau zircniu poate fi evitat.

De ce sunt mai indicate coroanele din ceramica?

Coroanele din ceramica sunt cele mai indicate datorita stabilitatii coloristice, rezistentei la uzura, retentie scazuta de placa bacteriana si biocompatibilitate cu tesuturile invecinate.

De ce trebuie sa optez pentru un aparat ortodontic?

In urma purtarii aparatul ortodontic se imbunatateste efectul estetic, creste eficienta masticatie, se repozitioneaza cele doua maxilare intr-o ocluzie (muscatura) corecta ducand astfel la uniformizarea musculaturii maxilarelor, eliminand si suprasolicitarile articulatiei temporo-mandibulare. Dintii sunt mai usor de igienzat, ducand la prevenirea cariilor, precum si reduce suprasolicitarile pe anumiti dinti care in timp pot deveni mobili.

Cat dureaza un tratament ortodontic?

Durata unui tratament ortodontic este in functie de gravitatea cazului. Pentru cazurile usoare este nevoie de 8-10 luni, pentru cazurile medii de 1-2 ani, iar pentru cele grave s epoate ajunge chiar si pana la 4 ani.

Cand este nevoie de aparatul fix si cand de cel mobil?

Aparatul mobil se aplica la copii intre 6 si 12 ani. Dupa 12 ani se pot aplica doar aparatele fixe.

Cate feluri de aparate fixe sunt?

Sunt aparate fixe ce se aplica pe fata vestibulara (externa) a dintilor si sunt aparate ce se aplica pe cea palatinala/linguala (interna) a dintilor.
Aparatele pot fi metalice, din ceramica (opace) sau din safire (transparente).

In cat timp ma voi obisnui cu proteza?

Protezele noi dau o senzatie incomoda ca proteza sta sa cada, pana cand limba si muschii obrajilor se vor obisnui cu noua proteza si cu sustinere protezei pe campul protetic. Va exista senzatia ca limba nu mai are loc de porteza si se va intensifica fluxul salivar. Aceste senzatii de disconfort vor persista cateva saptamani sau poate chiar luni. De asemenea pot aparea iritatii si ulceratii. In acest caz trebuie mers la medicul stomatolog pentru adaptarea protezei.

Cat timp rezista protezele?

Datorita uzurii normale si datorita modelarii osului de pe campul protetic, dupa un timp, proteza va trebui captusita, refacuta sau rebazata. Este bine sa se faca un control cel putin o data pe an pentru a vedea daca proteza s-a slabit , daca sunt probleme de masticatie sau de iritatie gingivala.

Cand am nevoie de un tratament endodontic?

Aveti nevoie de un tratament endodontic atunci cand la nivelul dintelui apare durere, sensibilitate prelungita la rece si la cald, la atingere si mestecat. Pot sa mai apara si decolorarea dintelui, umflatura gingiei in dreptul acelui dinte precum si (in unele cazuri) imflamarea ganglionilor din jurul gatului si al capului.

Ma va mai durea dintele in timpul sau dupa tratamentul endodontic?

Datorita tehnicilor si anestezicele moderne tratamentul endodontic a devenit o procedura confortabila. Foarte rara, poate persisita pentru cateva zile dupa tratament, o usoara sensibilitate la nivelul dintelui, mai ales daca a existat durere sau infectie inaintea tratamentului. O data cu disparitia sensibilitatii nu va mai exista nici o diferenta intre dintele tratat endodontic si oricare dinte din gura dumneavoastra.

Sunt sanse sa se faca puroi la radacina chiar daca am nervul scos?

Puroiul la varful radacinii se numeste granulom apical si apareau foate frecvent la dintii tratati pe canal. Datorita aparitiei microscopului dentar si datorita noilor de thnici de obturare prin injectarea gutapercii la cald (material ce obtureaza definitiv canalul), direct in canalul radicular, sansele aparitiei unui granulom se reduc foarte mult, dar nu de tot.

Care obturatii sunt cele mai rezistente?

In stomatologia moderna nu se mai folosesc acele obturatii din amalgam datorita amestecului ce contine si particule de mercur, pe de o parte, iar pe de alta parte datorita aspectului inestetic.

In stomatologia moderna se folosesc:

  • Obturatii din rasinile compozite fotopolimerizabile sunt acele obturatii care sunt alese in corelatie cu culoarea dintelui dumnevaostra avand un aspect estetic. Materialul de obturatie este moale, se insereaza in cavitate, se modeleaza si apoi cu ajutorul unei lampi de fotopolimerizare se intareste. Rasinile compozite nu sunt materialul ideal pentru obturatii mari, pentru ca se contracta si se pot uza in timp. In plus, se pateaza de la cafea, ceai sau tutun si nu dureaza mai mult decat alte tipuri de materiale de obturatie – in general 3-5 ani.
  • Obturatiile din portelan sunt acele obturatii care sunt alese in corelatie cu culoarea dintelui dumnevaostra avand un aspect estetic. Materialul de obturatie este moale, se insereaza in cavitate, se modeleaza si apoi cu ajutorul unei lampi de fotopolimerizare si se intaresc. Rasinile compozite nu sunt materialul ideal pentru obturatii mari, pentru ca se contracta si se pot uza in timp. In plus, se pateaza de la cafea, ceai sau tutun si nu dureaza mai mult decat alte tipuri de materiale de obturatie – in general 3-5 ani.

Nu ai gasit raspunsul la intrebarea ta ?