fbpx
Programare online
Ne gasiti la
Bl.B1 Sc.D, Ap1, Parter, Strada Mircea Eliade 7, Pitești 110321
0248630927 | 0728 021 902
Program
L — J: 8:30 — 20:00, V: 8:30 - 14:00, S, D: INCHIS

Endodontie

Tratamentul endodontic va putea salva un dinte care în caz contrar ar trebui extras.

Endodonția este specialitatea medicinii dentare care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul patologiei pulpare.

Pulpa dentară este un țesut situat în interiorul dintelui și este compusă din nervi, vase de sânge și alte țesuturi. Acest țesut prezintă un triplu rol: formativ, nutritiv şi senzorial (asigurând sensibilitatea dintelui). Pulpa este protejată de factorii nocivi de către cele trei straturi ce o înconjoară, smalțul, dentina și cementul. În cazul în care unul dintre aceste straturi protectoare este perforat de către o leziunea carioasă sau în urma unui traumatism dentar, microbii din salivă vor infecta pulpa.

Un tratament endodontic corect se desfășoară pe parcursul mai multor etape:

  • Îndepărtarea pulpei dentare atât din camera pulpară cât și de pe canalele radiculare.
  • Curățarea, dezinfecția și prepararea camerei pulpare și a canalelor radiculare cu ace endodontice specifice și soluții de irigare.
  • O medicație specifică poate fi plasată pe canalele radiculare pentru câteva săptămâni. Aceasta este o etapă opțională și este cu atât mai importantă cu cât infecția pulpară este mai severă.
  • Ultima etapă a oricărui tratament endodontic este obturația de canal. Această procedură presupune sigilarea canalelor radiculare cu materiale de obturație specifice.

Solicitati o programare acum

Solicitati o programare acum

Sunt de acord cu stocarea și posibila utilizare a datelor mele prin intermediul acestui site web.