fbpx
Programare online
Ne gasiti la
Bl.B1 Sc.D, Ap1, Parter, Strada Mircea Eliade 7, Pitești 110321
0248630927 | 0728 021 902
Program
L — J: 8:30 — 20:00, V: 8:30 - 14:00, S, D: INCHIS

Parodontologie

Boala parodontala (parodontita) reprezinta o tulburare inflamatorie cronica a tesuturilor de sustinere a dintilor , adica gingie sau os.

Parodontita , numită și boala gingiilor, este o infecție gravă a gingiilor care dăunează țesutul moale și netratată poate duce la pierderea dinților. Poate afecta un singur dinte, mai mulți dinți sau toți dinții.

Parodontita poate determina slăbirea dinților și pierderea lor. Parodontita este frecventă, dar în mare măsură prevenibilă.

Cauzele principale ale dezvoltării parodontitei sunt: ​​agenții patogeni (bacteriile PA), predispoziția genetică dată de sistemul imunitar, igiena orală slabă, fumatul, bolile sistemice și stresul.

Statistic, boala parodontală reprezintă principala cauză a pierderii dinților și poate fi asociată cu alte boli cronice, inclusiv diabetul și afecțiunile cardiace.

Cauza principală a bolii parodontale este placa bacteriană , acel film subțire, lipicios, incolor sau gălbui care s-a format constant la baza dintelui și care provoacă inflamația gingiilor. Dacă nu este îndepărtată zilnic prin periaj dimineața și seara, placa bacteriană sub acțiunea mineralelor de salivă se întărește și formeaza tartrul. Tartrul nu poate fi îndepărtat doar printr-o simplă periere, ci necesită instrumente și dispozitive speciale, specifice unui cabinet de profilaxie dentară.

Placa bacteriană conține în principal deșeuri alimentare și bacterii (numite bacterii parodontale). Deși aceste bacterii parodontale sunt prezente în mod normal în interiorul gurii, ele devin periculoase atunci când întălnesc condițiile adecvate pentru înmulțirea lor, permițând o creștere dramatică a numărului lor. Acest lucru se întâmplă atunci când pacientul nu se spală în mod regulat pe dinți și, în consecință, bacteriile se acumulează excesiv. Acest fenomen are loc și atunci când pacientul se periază zilnic, dar în mod necorespunzător, iar bacteriile se acumulează în zone greu accesibile, între dinți sau în lucrări. 

Solicitati o programare acum

Solicitati o programare acum

Sunt de acord cu stocarea și posibila utilizare a datelor mele prin intermediul acestui site web.