fbpx
Programare online
Ne gasiti la
Bl.B1 Sc.D, Ap1, Parter, Strada Mircea Eliade 7, Pitești 110321
0248630927 | 0728 021 902
Program
L — J: 8:30 — 20:00, V: 8:30 - 14:00, S, D: INCHIS

Protetica dentara

CE ESTE PUNTEA DENTARĂ?

Putem defini o punte dentară ca un tip de proteză dentară care înlătură literalmente distanța dintre doi dinți. Dacă ați pierdut unul sau doi dinți datorită uzurii sau din cauza unui accident, o punte dentară vă restabili zămbetul. Unii oameni folosesc punți dentare pentru a trata hipodontia, sau dinții lipsa congenital.

Punțile dentare pot fi făcute într-o varietate de materiale și finisaje. Aliajele metalice sunt de obicei cea mai ieftină opțiune, dar au dezavantajul evident de a nu semana deloc cu dinții naturali. Punțile din porțelan și ceramică, atunci când sunt făcute bine, arată exact ca dinții naturali. Cu toate acestea, ele vin cu un cost mult mai mare din cauza materialelor și lucrărilor de laborator implicate. O soluție care echilibrează costul cu aspectul este o punte din ceramică sau porțelan atașată pe o bază metalică . Acest tip de pod își poate pierde în timp aspectul estetic și s-ar putea să nu fie la fel de rezistent ca și ceramica pură. Cel mai bun material de dinți pentru podul dvs. va depinde de bugetul dvs. și de poziția dinților dvs.

Ortodontie

Protetica dentară nu se referă doar la aspectul individual al dintelui sau estetica punții/coroanei dentare. Obiectivul proteticii dentare este de asemenea și de reconstructie oro-facială. În aceasta direcție, protetica dentară implică: fonația (totalitatea proceselor, controlate de către sistemul nervos central, cu rol in producerea unui sunet de către organele vorbirii), masticația sau capacitatea noastră de a mastica alimentele, precum și protecția maxilo-facială de efectele bruxismului sau de ticul scrâșnirii din dinți în timpul vorbirii și nu numai. In medicină se vehiculează și ideea transmisibilității afecțiunii de bruxism, inclusiv pe cale genetică. Astfel , protetica dentară joacă un rol multiplu, complementar și trandisciplinar în viața pacientului.

Solicitati o programare acum

Sunt de acord cu stocarea și posibila utilizare a datelor mele prin intermediul acestui site web.